خوشبختانه، کنترل کردن مضرات و عوارض کراتینه مو، کار بسیار راحتی است. کافی است برخی نکات مراقبتی و باید و نبایدهای تخصصی را به روتین موهایتان بیفزایید. از اشتباهات و تجربیات دیگران عبرت بگیرید و به توصیههای آرایشگرتان توجه نمایید.
همه چیز درباره کراتین و فرایند کراتینه مو
روند کراتینه کردن موها با نگاهی به ساختار بدن صورت گرفته است. این اصطلاح، برگرفته از پروتئین ساختاری بدن است که کراتین نام دارد. کراتین، پروتئینی است که به طور طبیعی در ترکیب پوست، مو و ناخنهای ما یافت میشود و به حفظ سلامت، زیبایی و استحکام آنها کمک میکند. اما این پوشش یا پیوند پروتئینی، در اثر آسیبهای محیطی و عوامل درونی ممکن است دچار آسیب شود. در ناحیه مو، آسیب پروتئین کوتیکولی اغلب با مشکلاتی مانند موخوره، وز، خشکی و شکنندگی تار موها همراه است و این معضلات، در افرادی که موهای فر و مجعد دارند بسیار بیشتر اتفاق میافتد.
درمان کراتینه، راهکاری شیمیایی و موثر برای بهبود وضعیت ظاهری و سلامت موهای شما است. کراتینه مو بر خلاف دیگر راهکارهای مشابه، پیوندهای موی مجعد را نمیشکند. بلکه با افزودن پروتئین به ساختمان کوتیکولی، وز و خشکی آنها را مهار میکند.
این اشتباهات را بعد از کراتینه مو نباید انجام دهید
کراتینه کردن مو، راهکاری فوری و مفید برای داشتن موهایی صاف و درخشان است. اما مراقبتها و نکاتی وجود دارد که در صورت عدم رعایت آنها، احتمالا با معضل وز شدن مو بعد از کراتین روبرو میشوید:
شستن و خیس کردن موها
یکی از اشتباهات رایجی که درباره کراتین درمانی وجود دارد، شستشوی مو بلافاصله بعد از فرایند کراتینه است. در فرایند کراتینه، ماده شیمیایی با کمک حرارت بالای اتو مو در عمق کوتیکولها نفوذ میکند. ذرات کوچک پروتئین کراتین، با پلهای شکسته شده و آسیب دیده ساختار مو پیوند برقرار مینمایند و باعث سنگین شدن وزن تار مو و صاف شدن آنها میشوند. اما توجه داشته باشید که این پروتئینی برای تثبیت موقعیت خود در ساختمان کوتیکولی به زمان احتیاج دارند. در صورت شستشو و تماس مو با آب و مواد شوینده، پیوندهای پروتئینی از هم گسسته میشوند و موهایتان به حالت قبلی خود باز میگردد.
با توجه به برند کیت کراتین، درجه حرارت اتو مو و شرایط سلامت کوتیکولی، توصیه میشود ۳ تا ۴ روز بعد کراتین، موهایتان را نشویید. همچنین به طور جدی از قرار گرفتن در محیطهای مرطوب مانند سونا، جکوزی، استخر و … نیز خودداری نمایید. این قاعده شامل عرق کردن هم میشود. اگر در ناحیه پشت گوش، پشت گردن و کف سر دچار تعریق شدید، بلافاصله با باد ملایم سشوار موهایتان را خشک کنید.
مصرف شامپوهای معمولی حاوی سولفات
بعد از کراتینه کردن، فیزیک و ساختمان کوتیکولی موی شما دچار تغییر میشود. حتی میتوان گفت حساسیت تار مو نسبت به آسیبهای محیطی و تماس با مواد شیمیایی نیز افزایش مییابد. در نتیجه، مواد شیمیایی خشن موجود در شامپوها مانند سولفات، میتواند درمان کراتینه موهایتان را سست کند و حتی از بین ببرد. اگر دوست دارید کراتینه موهایتان را برای مدت طولانی حفظ کنید، بهتر است مرتکب این اشتباه نشوید.
بهترین انتخاب برای شستشوی مو بعد از کراتینه، شامپوهای بدون سولفات هستند. این شامپوها به اندازه شامپوی معمولی کف نمیکنند و عادت کردن به آنها ممکن است کمی زمانبر باشد. اما در مقابل، از موهای کراتینه شده شما به خوبی محافظت میکنند.
شستشوی بیش از حد مو
شستشوی بیش از اندازه مو بعد از درمان کراتینه، باعث کاهش ماندگاری آن میشود. طبق توصیه آرایشگران و متخصصان این حوزه، بهترین بازه زمانی برای شستشوی موهای دکلره شده هر ۳ روز یکبار است. با رعایت این نکته، ماندگاری پیوندهای پروتئینی درمان کراتینه به شکل چشمگیری افزایش مییابد.
البته شستشوی مو به صورت ۳ روز یکبار، به این معنی نیست که نمیتوانید دوش بگیرید و نظافت شخصی خود را رعایت کنید. برای دوش روزانه، کافی است کلاه حمام باکیفیت و مناسبی تهیه نمایید و موهای کراتینه شده خود را بپوشانید. سپس با خیال راحت دوش بگیرید و از حمام آب گرم خود لذت ببرید.
اما در این بین، برخی افراد موهای چربی دارند و در بدترین حالت، باید یک روز در میان موهایشان را بشویند.
اگر شما هم جز این دسته هستید، بهتر است شامپو خشک و اسکراب کف سر را امتحان کنید:
- شامپو خشک، کاربری بسیار راحتی دارد. در عرض چند دقیقه، چربی اضافی موهایتان را از بین میبرد و ظاهری تمیز و باطراوت به تار موهایتان میبخشد. این محصول را میتوانید چندبار در روز استفاده نمایید. البته توجه داشته باشید که برند شامپو خشک برای موهای کراتینه شده بسیار مهم است. توصیه میشود در این مورد با مشاور یا متخصص کراتینه مو مشورت نمایید.
- اسکراب کف سر، راهکاری ایمن و مفید برای کنترل تولید چربی در ناحیه فولیکولی است. ذرات درشت اسکراب، چربی اضافی و انباشته شده کف سر را از بین میبرند. همچنین، فعالیت غدد سباسه و میزان تولید سبوم را در این ناحیه کنترل میکنند.
محکم بستن موها
محکم بستن و کشیدن مو بعد از درمان کراتین، امری ممنوعه است. به خصوص تا ۳ روز بعد از درمان، که موها در آسیب پذیرترین حالت خود هستند. در این شرایط، اگر موهایتان را ببافید یا به کمک کلیپس و کش مو ببندید، احتمالا با تغییر حالت و موج دار شدن موهایتان مواجه میشوید. برای جلوگیری از این دست عوارض، توصیه میشود موهایتان را تا حد امکان باز بگذارید. حتی بهتر است آنها را پشت گوشتان هم نبرید. در صورت نیاز، میتوانید به کمک اسکرانچی ساتن موهایتان را به آرامی ببندید.
استفاده نکردن از اسپری گره بازکن
بعد از کراتینه کردن مو، تار موها صاف و نرم میشوند و امکان گره خوردگی آنها نیز کاهش مییابد. اما اگر به هر دلیلی با گره خوردگی مو مواجه شدید، به هیچ عنوان آنها را شانه نزنید. در این شرایط، استفاده از اسپریهای گره باز کن مو بهترین گزینه ممکن هستند. ابتدا مقداری از گره باز کن را روی ساقه مو اسپری کنید .سپس به کمک برس چوبی دندانه درشت، به آرامی موهایتان را شانه بزنید.
استفاده از روبالشیهای نخی
استفاده از روبالشی نخی بعد از کراتینه، بزرگترین اشتباهی است که ممکن است مرتکب شوید. روبالشی نخی، با تار موهایتان اصطکاک ایجاد میکند و تعادل ساختمان کوتیکولی آن را به هم میریزد. بعد از کراتینه، این مدل روبالشی میتواند پیوندهای پروتئینی را از بین ببرد و باعث وز شدن موهایتان شود.
با استفاده از روبالشیهای ابریشمی و ساتن، از شر تمام این مشکلات نجات پیدا میکنید. این جنس پارچه، احتمال اصطکاک با تار مو را به حداقل میرساند و از آسیب کوتیکولی جلوگیری مینماید.
کراتینه کردن مو، راهکاری موقت برای بازیابی سلامت و زیبایی موهایتان است. این درمان اغلب بین ۳ تا ۶ ماه ماندگاری دارد و به مرور از بین میرود. اما با رعایت نکات گفته شده و پرهیز از اشتباهات رایج، میتوانید ماندگاری کراتین موهایتان را به شکل چشمگیری افزایش دهید.
استفاده از ابزارهای حالت دهنده مو
هدف از کراتینه کردن مو، داشتن موهای صاف و سالمی است که قدرت حالت پذیری بسیار بالایی دارند. به این ترتیب در دوران کراتینه کردن موها، استفاده از ابزارهای حرارتی برای استایلینگ مو، امری کاملا غیر ضروری است.
پروتئین موجود در مواد کراتینه در نقش واسط شیمیایی، پلهای دی سولفیدی شکسته شده تار مو را به هم متصل میکند. در نتیجه، حالتی صاف و ضخیم به کوتیکول موها میبخشد. اما حرارت بالا و مستقیم این ابزار، میتواند این پیوندها را بشکند و طول عمر کراتینه شما را کاهش دهد.
استفاده نکردن از رنگ موی بدون آمونیاک
به طور کلی و به توصیه آرایشگران حرفهای، اگر قصد تغییر دادن رنگ موهایتان را دارید، بایستی پیش از انجام دادن کراتینه مو، موهایتان را رنگ کنید. دلیل رنگ کردن مو پیش از کراتین به دلیل تغییر ماهیت موها است که بیشتر به آن اشاره کردیم؛کراتین مانند غشای پروتئینی روی ساقه موهای شما مینشیند و به این ترتیب به نوعی از رنگ موی جدید شما نیز حفاظت می نماید.
اما اگر مایل بودید بعد از کراتینه کردن موهایتان را رنگ کنید، دقت داشته باشید که در هنگام خرید یا استفاده از رنگ مو، حتما باید به سراغ رنگ موی بدون آمونیاک بروید. چرا آمونیاک موجود در رنگ موی معمولی، باعث میشود تا رنگدانه موجود در موها تخلیه شود و رنگ جدید در آن جا بگیرد. استفاده نکردن از رنگ موی بدون آمونیاک باعث رنگ نشدن یک دست موها و سایه روشن شدن رنگ روی موهایتان میشود. همه جای مو به طور یکدست رنگ نخواهد گرفت و به این ترتیب حتی وقت و هزینه ای که برای کراتین موهایتان انجام دادهاید نیز به هر میرود.
معرفی شامپوی بدون سولفات نلی
نلی، برندی اسپانیایی است که در زمینه تولید محصولات مراقبت از مو فعالیت میکند. شامپو بدون سولفات گلد، یکی از برترین و مشهورترین فراوردههای این کمپانی نامدار است. این محصول، به خاطر ویژگیهای متمایزی که دارد مورد توجه مصرف کنندگان قرار گرفته است:
- با نفوذ به عمق ساختمان کوتیکولی، موهایتان را به خوبی آبرسانی میکند.
- مانع از خشکی، دهیدراتاسیون و شکنندگی تار مو میشود.
- مواد مغذی مورد نیاز کوتیکول و فولیکول مو را فراهم میکند.
- قدرت ترمیم و بازسازی موهایتان را افزایش میدهد.
- فرمولاسیون ایمنی دارد و فاقد مواد شیمیایی مضر مانند پارابن، سولفات و انواع نمک است.
- شفافیت و شادابی موهای رنگ شده را حفظ مینماید.
استفاده از شامپو بدون سولفات گلد نلی برای چه کسانی مناسب است؟
فرمولاسیون پیشرفته و امن این محصول، با انواع جنس مو سازگاری دارد.همچنین اگر به تازگی از درمانهای ترمیم کننده مو مانند کراتینه یا ریباندینگ استفاده کردهاید، شامپو گلد نلی یکی از بهترین گزینهها برای شما به حساب میآید.مصرف این شامپو برای موهای رنگ یا دکلره شده نیز مناسب است.